Batılılaşmadan Kurtulmak

Nedir bu Batı sevdası? Bizim kendi değerlerimiz, kendi kültürümüz, kendi tarihimiz varken neden Batıya özeniyoruz? Kendi tarihimizi, kültürümüzü bilseydik eğer; Batıya bu kadar meraklı olmaz, bu kadar özenmezdik.

Bir gecede, ayık gezmeyen bir herifin getirdiği, “Harf İnkılabı” adındaki bir saçmalık yüzünden bütün tarihimizi unuttuk. Sadece Batının bize öğrettiği ne idiği belirsiz, yer yer yalanlarla dolu, bir tarih öğrendik. E, Batı bu! Bize, gerçekleri görmeyi engellemek suretiyle, kendi tarihimizin kötü olduğunu düşündürttü. Bizi, bizim tarihimizden soğuttu. Bu sayede aslında kendinin medenî, zeki, ahlaklı, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış olduğuna inandırdı. Bunun sonucunda, biz de ezik ve dışlanmış olmamak için yönümüzü Batıya döndük.

Yönümüzü Batıya döndük dönmesine ama ne Batılı olabildik ne de Doğulu. Girdik bir arafa ve ordan kurtulmak için ortalıkta dolanıp duruyoruz…

Batıya yaklaşıyoruz, Batılı olmaya karar veriyoruz, bunun için adımlar atıyoruz ama başaramıyoruz. Genlerimizde yok Batılı olmak. Yaratılıştan Doğuluyuz biz. Kaldırmıyor bünyemiz Batılı olmayı.

Madem Batılı olamıyoruz, bari özümüze dönelim, fıtratımıza uygun olanı seçelim diyoruz. Fakat bunu da başaramıyoruz. Batı arkamızdan bizi araf çukuruna doğru çekiyor ve Doğuya ulaşmamıza engel oluyor. Batıya karşı koymaya çalışsak da nafile. Batılı olmaya çalışırken bütün enerjimizi tüketmiştik zaten. Bütün bu yorgun halimizle ne kadar uğraşırsak uğraşalım sonuç belli: Batıya yeniliyoruz ve yeniden araf çukuruna düşüyoruz. Bu -tam da Batının istediği şekilde- kısır döngü halinde devam ediyor ve asla gücümüzü toplayamıyoruz. Yorgun ve hasta bir şekilde ringe çıkmış bir boksör gibi sürekli Batı karşısında yeniliyoruz. 

Ama artık yeter! Buna bir dur demeliyiz. Dopingimizi alıp gücümüzü yeniden toplamalıyız.

“Doping mi? Ne dopingi? Doping hile değil mi?” diye düşünebilirsiniz ama merak etmeyin, bizim dopingimiz insanlar tarafından üretilen, kimyasal, fıtratımıza aykırı olan ve hile sayılan dopinglerden değil. Bizim dopingimiz fıtratımıza tam olarak uygun, aslında herkesin alması gereken ve hile sayılmayan bir doping. Bizim dopingimiz: Kur’an ve Sünnet.

Biz gücümüzü Kur’an ve Sünnetten alırız. Tarih boyunca ne zaman güçsüzleşsek, aramıza ihtilaflar girse her seferinde Kur’an ve Sünnete sarılarak kurtulduk. Hani Batı bize tarihimizi unutturdu demiştim ya, işte Batının bize unutturduğu ve hatırlamamamızı istediği en önemli şey buydu. 

İnşallah Kur’an ve Sünnete sımsıkı sarılarak gücümüzü yeniden toplayacağız, son bir kez ringe çıkacağız ve Batıyı nakavt edeceğiz.

[8 Mayıs 2023, Adana]

Yorumlar

Popüler Yayınlar